Gastroréka

Játékos étel: karácsonyi tejberizs

Az északi népek kedvelt karácsonyi étele a tejberizs, amit országonként máshogy készítenek. A dán és finn változatban az a közös, hogy egy egész szem mandulát rejtenek az ételbe, aki megtalálja ajándékot kap. Hasonló szokás a franciáknál, hogy a vízkeresztkor sütött tortába bábut rejtenek, vagy egykor Magyarországon a pogácsába pénzt sütöttek. Az étel nem játék, de… Tovább »

Fűszeres sütőtökkrémleves

Megfelelő fűszerekkel az olyan egyszerű alapanyagból, mint a sütőtök is készíthetünk karácsonyi ételt. A szívet-lelket melengető leves elkészítése egyszerű. Amíg a tök sül, másra is jut időnk. Ráadásul olyan finom illat lengi be a lakást, hogy az ünnepi hangulatunk is fokozódik.... Tovább »

Mogyorós-lencsés káposztasaláta

A káposzta és a lencse nemcsak egytálételként jó páros, hanem salátában is. A plusz csavart itt a mogyoró és a tökmagolaj adja. Az étel összerakása pár perc, a sonka főzése azonban időigényes. Természetesen, ha van egy kis maradék főtt sonkátok, akkor maradék felhasználására is kiváló.... Tovább »

Margherita-pita

Egy ínyenc olasz vagy görög valószínűleg nem tudna azonosulni a mini pizzává avanzsált pitával. Őket figyelmen kívül hagyom! 🙂 Hiszen ez az étel gyors, egyszerű, családbarát és jópofa. Szilveszterre és egyéb alkalmakra is ajánlom.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!