Az alábbi halkrém gyors, egyszerű, főzőtudományt nem igénylő előétel szentestére vagy reggeli karácsony napjaira. Vendégvárónak sem utolsó.... Tovább »
Egyik kedvenc őszi – pontosabban ősszel is megtermő – zöldségem a brokkoli. Vallom, hogy egy kis csavarral ünnepi étel is lehet. Az alábbi recept különlegessége, hogy a tészta és a brokkli együtt fő, így kevés edénnyel és gyorsan elkészíthető.... Tovább »
Piran kétségkívül az Adria egyik gyöngyszeme. Első benyomásra nem sokban különbözik az egykori Velencei Köztársaság fennhatósága alá tartozó településektől, de kicsit akklimatizálódva már felfedezhetőek a helyi sajátosságok. Ilyen olasz-szlovén fúzió szüleménye a tengerparton található PRI MARI Étterem is, ahol a magyar vendégeket különösen kedvelik.... Tovább »
A nagyböjtben az a jó, hogy előkerülnek a halas ételek. Más kérdés, hogy valóban lemondásnak/felajánlásnak számít egy ízletes, húsmentes fogás. A fasírt a gyári halrudacskák kiváló alternatívája lehet, a saláta önálló ételként is megállja a helyét.... Tovább »