Gastroréka

Kapormártás

A kapormártást szalonnával, főtt tojással, burgonyával szoktam enni. Gyakorlatilag ebben a változatban főfogásnak is megfelel. Készíthetjük csak mártásként például a húslevesben főtt húsok mellé. Fokhagymával az igazi.... Tovább »

Húsvéti forgatag Bécsben

Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy vajon milyen lehet a húsvéti készülődés az osztrák fővárosban? Évek óta terveztem ezt a kirándulást, de a rossz idő miatt valahogy soha nem jött össze. Idén azonban a beharangozott havazás sem tartott vissza.... Tovább »

Sonkás spenótsaláta

A szezonális alapanyagokat mindig előnyben részesítem. A retek mellett a friss spenót is tökéletesen illik a húsvéti asztalra, csak meg kell találni a módját. Ez a saláta maradék sonka és tojás hasznosítására is tökéletes.... Tovább »

Mustáros tojáskrém

Az egyik mániám, hogy keresem a jobbnál-jobb mustárokat, a másik, hogy ketreces tojást nem veszek soha, semmilyen körülmények között. Na, így született ez a recept: szabadtartású tyúkok tojása, termelői mustár, valódi tejföl….... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!