Gastroréka

Non-stop reggeli a megújult Zsolnay Kávéházban

Bagoly típus vagyok, a fodrászom porcelános lánynak becéz, és kedvelem a szállodai éttermeket. Így talán nem volt kérdés, hogy mennyire örültem, amikor kipróbálhattam a megújult Zsolnay Kávéház brinner, azaz breakfest for dinner kínálatát. Ráadásként pedig a mai kor igényeihez és elvárásaihoz igazodó desszerteket is megkóstoltam.... Tovább »

Pestos-sajtos szendvicskrém

A bazsalikomos pesto olyan, mint a kis fekete ruha a gardróbban, sok mindenhez felhasználható. Az egyik kedvencem szendvicsfeltétként, ilyenkor ricottával vagy cottage chees-zel keverem össze. Mire figyeljünk, ha pestot készítünk? Ezeket a szempontokat is összeszedtem.... Tovább »

Mustáros tojáskrém

Az egyik mániám, hogy keresem a jobbnál-jobb mustárokat, a másik, hogy ketreces tojást nem veszek soha, semmilyen körülmények között. Na, így született ez a recept: szabadtartású tyúkok tojása, termelői mustár, valódi tejföl….... Tovább »

Fetás vöröslencsekrém

A barnalencsét sokáig nem szerettem, ezért rendszerint vöröslencséből készítettem szilveszteri fogásokat. Egyik legnagyobb előnye, hogy főzés előtt nem kell áztatni, gyorsan megfő és könnyen emészthető. A szendvicsfeltétben az alapanygaok nemcsak ízben, hanem színben is harmonizálnak egymással.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!