Bagoly típus vagyok, a fodrászom porcelános lánynak becéz, és kedvelem a szállodai éttermeket. Így talán nem volt kérdés, hogy mennyire örültem, amikor kipróbálhattam a megújult Zsolnay Kávéház brinner, azaz breakfest for dinner kínálatát. Ráadásként pedig a mai kor igényeihez és elvárásaihoz igazodó desszerteket is megkóstoltam.... Tovább »
Az édesség kétségkívül a szeretet egyik kifejező eszköze. Hogyan lehet ezt még fokozni? Például szív alakú formával. Reggelire vagy uzsonnára is kinálhatjuk ezt a mézes-almás-mandulás amerikai palacsintát.... Tovább »
A bazsalikomos pesto olyan, mint a kis fekete ruha a gardróbban, sok mindenhez felhasználható. Az egyik kedvencem szendvicsfeltétként, ilyenkor ricottával vagy cottage chees-zel keverem össze. Mire figyeljünk, ha pestot készítünk? Ezeket a szempontokat is összeszedtem.... Tovább »
Az egyik mániám, hogy keresem a jobbnál-jobb mustárokat, a másik, hogy ketreces tojást nem veszek soha, semmilyen körülmények között. Na, így született ez a recept: szabadtartású tyúkok tojása, termelői mustár, valódi tejföl….... Tovább »
Húsvét-nyuszi, nyuszi-répa. Egészséges, vidám szendvicskrém, nemcsak húsvétra. Friss kenyérre vagy pirítósra kenhetjük, de melegszendvicsre is felhasználhatjuk.... Tovább »
Megfelelő hozzávalókkal az gyszerű lencsét is fel lehet dobni. Ha szilveszter, akkor lencse, ha lencse, akkor mogyoró, ha mustár, akkor méz, valahoy így indult a játék és született ez a recept. ... Tovább »
A barnalencsét sokáig nem szerettem, ezért rendszerint vöröslencséből készítettem szilveszteri fogásokat. Egyik legnagyobb előnye, hogy főzés előtt nem kell áztatni, gyorsan megfő és könnyen emészthető. A szendvicsfeltétben az alapanygaok nemcsak ízben, hanem színben is harmonizálnak egymással.... Tovább »