A sütőtökkel felnőtt koromban találtunk újra egymással. A titok egyszerű volt, megtanultam úgy készíteni, ahogy nekem ízlik. Ráadásul arra is rájöttem, hogy tök és tök között nagy különbség van. Általában hokkaido tököt használok, mert kicsi, finom és a héja is ehető.... Tovább »
Chilis-fahéjas sült tök és fűszeres tökmag
A sütőtökkel felnőtt koromban találtunk újra egymással. A titok egyszerű volt, megtanultam úgy készíteni, ahogy nekem ízlik. Ráadásul arra is rájöttem, hogy tök és tök között nagy különbség van. Általában hokkaido tököt használok, mert kicsi, finom és a héja is ehető.... Tovább »
Nem minden arany, ami fénylik. Lehet, hogy elcsépelt ez a közmondás, de igaz a borokra is. A Hilltop Neszmély által szervezett rendkívüli borkóstolón vettem részt a zánkai Fészekben. A csodálatos őszi idő és a négyfogásos ebéd már csak hab volt a tortán....
Egyik kedvenc őszi – pontosabban ősszel is megtermő – zöldségem a brokkoli. Vallom, hogy egy kis csavarral ünnepi étel is lehet. Az alábbi recept különlegessége, hogy a tészta és a brokkli együtt fő, így kevés edénnyel és gyorsan elkészíthető....
Körte, dió, rum, mazsola – csupa finom őszi alapanyag. A leves különlegessége, hogy alkalmazkodik az időjárás szeszélyeihez. Melegebb napokon hidegen is fogyasztható, hűvösebb napokon pedig melegen. ...
Bodrogi Eszterről három dologra szoktam asszicoálni: levesre, tradícióra és praktikumra. Takács-Barta Annáról pedig rózsaszínre, borra és vidámságra. Tudtam, ha ők ketten összeadják amilyük van, abból csak jó “sülhet ki”. Ráadásul a nagy közös őszi főzés impozáns helyen, Maki panorámás főzőiskolájában volt. Természetesen a férfiak sem maradtak ajtón kívül, sőt! Ráadásul Eszter a recepteket is megosztotta,…