Gastroréka

Serpenyős-juhtúrós karfiol

A karfiol tápanyagokban gazdag zöldség, több van benne, mint gondolnánk. Némi fortéllyal kedves étele lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az élvezetek fokozása érdekében ez az étel mangalica szalonnával készült. Friss petrezselyemmel és újburgonyával még finomabb.... Tovább »

Bakonyi haramialeves fürtojással

Hasonló levest anno egy étteremben ettem, azóta itthon is szívesen főzöm. Legyen valami csavar mangalicával és fürjtojással készítem . A magyar gasztronómia legendás alakja, Dobos C. József szerint, ha a háziasszony nem kínál desszertet az étkezés végén, az indolenciára, vagyis nemtörődömségre, hanyagságra vall. Ezt a megállapítást mindig szem előtt tartom. Ilyen tartalmas leves után nem is kell más, csak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!