Gastroréka

Zubrowkás eperleves

“Eperlevest kanalazó angyalok az égben, Tejszínhabos eperleves menta levelével, A nagy fák meg az öregeknél beérik kevéssel.” Ismerős a Kispál és a Borz Eperleves című száma? A szöveg hatására született a kedvenc gyümölcslevesem receptje, amit megbolondítottam lengyel bölényfüves vodkával. Ez az étel az ízpárokról szól, eper-vodka, zubrowka-fahéj, eper-fehércsoki,  amelyek külön-külön és együtt is harmonikusak.... Tovább »

Rumos körteleves

Körte, dió, rum, mazsola – csupa finom őszi alapanyag. A leves különlegessége, hogy alkalmazkodik az időjárás szeszélyeihez. Melegebb napokon hidegen is fogyasztható, hűvösebb napokon pedig melegen. ... Tovább »

Norvég gyümölcsleves vaníliafagylalttal

Ha gyümölcsleves, akkor nálam a rózsaszín a favorit. Az eper, cseresznye és meggy lecsengésével jöhetnek az erdei gyümölcsök, amelyekről tudjuk, hogy az északi népek is nagyon kedvelik. Sőt, a természetjárás és az erdei csemegék gyűjtögetése a kultúra része. Talán az elnevezés is innen ered. Az általam készített változat rendkívül egyszerű, biztos, hogy a kislányok arcára… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!