Gastroréka

Kapormártás

A kapormártást szalonnával, főtt tojással, burgonyával szoktam enni. Gyakorlatilag ebben a változatban főfogásnak is megfelel. Készíthetjük csak mártásként például a húslevesben főtt húsok mellé. Fokhagymával az igazi.... Tovább »

Karalábéfőzelék baconnel

A karalábé rendkívül értékes zöldségnövény, B-vitaminokat, C-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is tartalmaz. Ezúttal baconnel készítettem, jól illenek hozzá a szárnyas húsok és a húsgombóc is, de önmagában, friss petrezselyemmel is nagyon finom.... Tovább »

Triplán tökös tökfőzelék

A tökfőzelék népszerűségi indexe elég alacsony. Bevallom őszintén sokáig nálam sem szerepelt a kedvenc ételek között, jól nevelt lányként megettem, de magamtól sokáig nem készítettem. Pontosabban egészen addig, amíg rájöttem, hogyan lesz olyan, ahogy nekem is ízlik. A titok egyszerű: a pirospaprikát mellőzöm, önmagával sűrítem, nem sajnálom belőle a kaprot és jön még néhány csavar.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!