Gastroréka

Rozmaringos burgonyafőzelék

Ha valami igazán jót tesz az egyszerű burgonyafőzelékkel az a rozmaring, no meg a rozmaringos borecet, de azt csak opcionálisan szoktam használni tálaláskor. A rántást és a keményítő pedig felejtős, legalábbis számomra biztosan. A burgonya ugyanis rendkívül jó sűrítő anyag és magas a keményítő tartalma, ezért nem kell plusz keményítő hozzá.    Hozzávalók 5-6 adaghoz:… Tovább »

Cseh burgonyaleves

Az egyik szépapám cseh volt. A cseh-bajor határon volt fogadója, az épület ma is szállodaként üzemel.  A családi kötődés miatt is különösen érdekel a cseh konyha. Ezt az egyszerű ételt apró változtatásokkal többféleképpen is készítik. Ami elengedhetetlen belőle: a megadott zöldségek és a majoranna. Desszerttel kiegészítve akár főételként is megállja a helyét.... Tovább »

Serpenyős-juhtúrós karfiol

A karfiol tápanyagokban gazdag zöldség, több van benne, mint gondolnánk. Némi fortéllyal kedves étele lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az élvezetek fokozása érdekében ez az étel mangalica szalonnával készült. Friss petrezselyemmel és újburgonyával még finomabb.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!