A húsvéti sonkát mindig fűszerekkel és hagymákkal főzöm, a levét pedig soha nem öntöm ki, hanem rendszerint tartalmas levest főzök belőle. Így készült az alábbi változat is. Ezután már nem kell második fogás, maximum csak egy kis desszert.... Tovább »
Húsvéti káposztás-gombás bableves
A húsvéti sonkát mindig fűszerekkel és hagymákkal főzöm, a levét pedig soha nem öntöm ki, hanem rendszerint tartalmas levest főzök belőle. Így készült az alábbi változat is. Ezután már nem kell második fogás, maximum csak egy kis desszert.... Tovább »
A chilis bab eredetéről megoszlanak a vélemények, az elkészítési módja is eltérő. Anno egy rendezvény előtt kísérleteztem ki a saját verziómat, jól sikerült, mert a fesztiválon 500 adag fogyott el belőle. Azóta otthon is így készítem. Lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik a csoki-sör-narancs-méz-chili ízkombináció, de a végeredmény mégis harmonikus. ...