Gastroréka

Mogyorós-lencsés káposztasaláta

A káposzta és a lencse nemcsak egytálételként jó páros, hanem salátában is. A plusz csavart itt a mogyoró és a tökmagolaj adja. Az étel összerakása pár perc, a sonka főzése azonban időigényes. Természetesen, ha van egy kis maradék főtt sonkátok, akkor maradék felhasználására is kiváló.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

50 dkg füstölt sonka

25 dkg lencse

10 dkg mogyoró

40 dkg savanyú káposzta

1 dl tökmagolaj

frissen őrölt bors

1 fej vöröshagyma

3 db fokhagyma

1 mokkáskanál szemesbors

1 teáskanál kömény

1-2 darab fokhagyma

 

A lencsét megmossuk, átválogatjuk egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára beáztatjuk. A köményt és a borsot fűszertojásba vagy más néven teatojásba tesszük. A sonkát a fűszerekkel, babérlevéllel és a megpucolt hagymákkal megfőzzük. Ha megfőtt a sonka, akkor a levét zsírtalanítjuk és megfőzzük benne a lencsét. A sonkát kockára vágjuk, a lencsét és a káposztát leszűrjük és összekeverjük a pirított mogyoróval és a sonkával. Meglocsoljuk tökmagolajjal. A salátát hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Fotók: Huszár Boglárka

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!