Egy ínyenc olasz vagy görög valószínűleg nem tudna azonosulni a mini pizzává avanzsált pitával. Őket figyelmen kívül hagyom! 🙂 Hiszen ez az étel gyors, egyszerű, családbarát és jópofa. Szilveszterre és egyéb alkalmakra is ajánlom.
Hozzávalók 4 főre:
4 db pita kenyér
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dkg mozzarella sajt
kis csokor friss bazsalikom
ízlés szerint zöldfűszerek: oreganó, kakukkfű, rozmaring
tengeri só, frissen őrölt bors
1-2 evőkanál olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A bazsalikomot megmossuk, megtöröljük, és apróra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk. A paradicsomkonzervből szószt főzünk, amit a fűszerekkel és olívaolajjal ízesítünk. A pitákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, arányosan eloszlatjuk rajta a paradicsomszószt, és ezután a mozzarella szeleteket. A mini pizzákat 10-15 percig sütjük.
Tippek:
Pita kenyér nagyobb élelmiszerboltokban és meghatározott pékségekben kapható, természetesen készíthetünk házilag is. Én még nem próbáltam, de itt egy biztos forrás.
A mozzarella sajtot tojásszeletelővel is felvághatjuk.
A pizzákat díszíthetjük friss bazsalikommal.
Ízlés szerint zöldségek, sonka, szalámi is lehet a feltét.
A recept annyira egyszerű, hogy gyerekek is elkészíthetik.
Fotó: Mag Veronika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: