Ha valami igazán jót tesz az egyszerű burgonyafőzelékkel az a rozmaring, no meg a rozmaringos borecet, de azt csak opcionálisan szoktam használni tálaláskor. A rántást és a keményítő pedig felejtős, legalábbis számomra biztosan. A burgonya ugyanis rendkívül jó sűrítő anyag és magas a keményítő tartalma, ezért nem kell plusz keményítő hozzá. Hozzávalók 5-6 adaghoz:… Tovább »
Rozmaringos burgonyafőzelék
Ha valami igazán jót tesz az egyszerű burgonyafőzelékkel az a rozmaring, no meg a rozmaringos borecet, de azt csak opcionálisan szoktam használni tálaláskor. A rántást és a keményítő pedig felejtős, legalábbis számomra biztosan. A burgonya ugyanis rendkívül jó sűrítő anyag és magas a keményítő tartalma, ezért nem kell plusz keményítő hozzá. Hozzávalók 5-6 adaghoz:… Tovább »
A húsvéti sonkát mindig fűszerekkel és hagymákkal főzöm, a levét pedig soha nem öntöm ki, hanem rendszerint tartalmas levest főzök belőle. Így készült az alábbi változat is. Ezután már nem kell második fogás, maximum csak egy kis desszert....
A koronavírus-járvány óta az az elv vezérel, hogy minél kevesebbet menjek boltba. A rossz minőségű áruk miatt -pontosabban a visszacserélésük miatt- így is többet járok, mint szeretnék. Alapvetően mégis az a célom, hogy tartós és sokoldalúan felhasználható alapanyagokat vásároljak. A menüt pedig az alapján tervezem, ami van. Így született ez a lasagne is. Nem biztos,…
A chilis bab eredetéről megoszlanak a vélemények, az elkészítési módja is eltérő. Anno egy rendezvény előtt kísérleteztem ki a saját verziómat, jól sikerült, mert a fesztiválon 500 adag fogyott el belőle. Azóta otthon is így készítem. Lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik a csoki-sör-narancs-méz-chili ízkombináció, de a végeredmény mégis harmonikus. ...
A Badacsonyi Borvidék jeles képviselőivel idén is találkozhattok a New York Palotában. A “Badacsony New Yorkban” rendezvény jubileumi alkalmán nemcsak a borászatok, hanem a régió szállásadói, vendéglátóhelyei és egyéb szolgáltatói is bemutatkoznak. Szereted Badacsonyt vagy szeretnéd jobban megismerni? Akkor itt a helyed! Február 29-én délután irány a Róma terem!...
Az egyik szépapám cseh volt. A cseh-bajor határon volt fogadója, az épület ma is szállodaként üzemel. A családi kötődés miatt is különösen érdekel a cseh konyha. Ezt az egyszerű ételt apró változtatásokkal többféleképpen is készítik. Ami elengedhetetlen belőle: a megadott zöldségek és a majoranna. Desszerttel kiegészítve akár főételként is megállja a helyét....
Az avokádó mexikói gyümölcs, telítetlen zsírsavakban, B-, C- és E-vitaminban gazdag, továbbá kálium-, foszfor- és vastartalma is jelentős. Mártogatóskrémnek nagyon ideális. Sült zöldséggel kínálva könnyen kiváltható vele az egészségtelen nasi és vendégváró falatnak is kiváló....
A spárga fogyasztása még mindig nem eléggé elterjedt, pedig számtalan variációt rejt magában. Felejtsük el a fás sípokat és a spárga ízű porételeket: az igazi spárga valóban finom, bár a zöld talán ízletesebb, mint a fehér. Ehhez az ételhez is zöld színű spárgát választottam, feldobtam egy kis baconnel, hiszen más változatban is jó párosításnak bizonyult....
Nálam a zöldhüvelyű zöldbab a favorit. A rakott változatot is többféleképpen szoktam készíteni. Ez mediterrán jellegű lett....
Önmagában, de köretnek is kiváló a sült kukorica. Legjobban provance-i fűszerkeverékkel szeretem, de más fűszerekkel is finom....