Gastroréka

Rozmaringos burgonyafőzelék

Ha valami igazán jót tesz az egyszerű burgonyafőzelékkel az a rozmaring, no meg a rozmaringos borecet, de azt csak opcionálisan szoktam használni tálaláskor. A rántást és a keményítő pedig felejtős, legalábbis számomra biztosan. A burgonya ugyanis rendkívül jó sűrítő anyag és magas a keményítő tartalma, ezért nem kell plusz keményítő hozzá.    Hozzávalók 5-6 adaghoz:… Tovább »

Karantén lasagne

A koronavírus-járvány óta az az elv vezérel, hogy minél kevesebbet menjek boltba. A rossz minőségű áruk miatt -pontosabban a visszacserélésük miatt- így is többet járok, mint szeretnék. Alapvetően mégis az a célom, hogy tartós és sokoldalúan felhasználható alapanyagokat vásároljak. A menüt pedig az alapján tervezem, ami van. Így született ez a lasagne is. Nem biztos,… Tovább »

Sörös-csokis chilis bab

A chilis bab eredetéről megoszlanak a vélemények, az elkészítési módja is eltérő. Anno egy rendezvény előtt kísérleteztem ki a saját verziómat, jól sikerült, mert a fesztiválon 500 adag fogyott el belőle. Azóta otthon is így készítem. Lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik a csoki-sör-narancs-méz-chili ízkombináció, de a végeredmény mégis harmonikus.  ... Tovább »

Tizedszer is Badacsony New Yorkban

A Badacsonyi Borvidék jeles képviselőivel idén is találkozhattok a New York Palotában. A “Badacsony New Yorkban” rendezvény jubileumi alkalmán nemcsak a borászatok, hanem a régió szállásadói, vendéglátóhelyei és egyéb szolgáltatói is bemutatkoznak. Szereted Badacsonyt vagy szeretnéd jobban megismerni? Akkor itt a helyed! Február 29-én délután irány a Róma terem!... Tovább »

Cseh burgonyaleves

Az egyik szépapám cseh volt. A cseh-bajor határon volt fogadója, az épület ma is szállodaként üzemel.  A családi kötődés miatt is különösen érdekel a cseh konyha. Ezt az egyszerű ételt apró változtatásokkal többféleképpen is készítik. Ami elengedhetetlen belőle: a megadott zöldségek és a majoranna. Desszerttel kiegészítve akár főételként is megállja a helyét.... Tovább »

Baconos rakott spárga

A spárga fogyasztása még mindig nem eléggé elterjedt, pedig számtalan variációt rejt magában. Felejtsük el a fás sípokat és a spárga ízű porételeket: az igazi spárga valóban finom, bár a zöld talán ízletesebb, mint a fehér. Ehhez az ételhez is zöld színű spárgát választottam, feldobtam egy kis baconnel, hiszen más változatban is jó párosításnak bizonyult.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!