A pirított tészta pillanatok alatt elkészíthető, számtalan variációt rejt magában, és megfelelő ízesítéssel az egész család kedvence lehet. Ízlés szerint szárnyashús is adható hozzá. A magok különösen feldobják az ételt: ennél a tésztánál napraforgómag, mogyoró, kesudió és szezámmag ami elsősorban szóba jöhet.
Hozzávalók:
6 csomó ázsiai süthető-főzhető gyorstészta
80 dkg zöldség vegyesen
(ízlés szerint: kaliforniai paprika, brokkoli, gomba, sárgarépa, vöröshagyma, póréhagyma, babbuszcsíra)
2-3 evőkanál natúr szójaszósz
5 dkg sótlan pörkölt földimogyoró
földimogyoróolaj vagy olívaolaj
A zöldségeket megmossuk/megpucoljuk, egyenlő darabokra vágjuk. Ha van olyan zöldség, ami előfőzést igényel, mint például a brokkoli, akkor azt előfőzzük, de nem szét! A wokot vagy a magasfalú serpenyőt kiolajozzuk és megsütjük a zöldségeket. Először az apróra vágott hagymát adjuk hozzá, majd jöhet a többi zöldség. Közben a tésztát forrásban lévő, lobogó vízben 2-3 perc alatt megfőzzük és leszűrjük. A megpirult zöldségekhez hozzáadjuk a tésztát, pár percig sütjük. Közben vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Meglocsoljuk szójaszósszal és pirított mogyoróval tálaljuk.
Tipp: a friss zöldségek helyett használhatunk mirelit zöldségkeveréket is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: