Sárgarépás szendvicskrém

Sokszor gondban vagyunk, hogy mivel dobjuk fel a reggelinket, pedig a  szendvicskrémek tárháza is bőséges. Az alábbi répás változat nemcsak hidegen, de melegen is finom.

Hozzávalók:

30 dkg répa

10 dkg füstölt sajt

2 evőkanál natúr vajkrém vagy sajtkrém

só, frissen őrölt bors

fél csokor petrezselyem

A répát megpucoljuk, és lereszeljük. A sajtot is lereszeljük. A petrezselymet apróra vágjuk, és az egészet vajkrémmel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt előmelegítjük. A kenyereket, kifliket megkenjük a répás krémmel. 180 fokon addig sütjük, amíg sajt elolvad és enyhén aranybarnás színt kap a „massza”.

Tipp: A nyers krém napokig eláll a hűtőben, szendvicsben pedig nemcsak melegen, de hidegen is finom.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »