Gastroréka

Sárgarépás szendvicskrém

Sokszor gondban vagyunk, hogy mivel dobjuk fel a reggelinket, pedig a  szendvicskrémek tárháza is bőséges. Az alábbi répás változat nemcsak hidegen, de melegen is finom.

Hozzávalók:
30 dkg répa
10 dkg füstölt sajt
2 evőkanál natúr vajkrém vagy sajtkrém
só, frissen őrölt bors
fél csokor petrezselyem

A répát megpucoljuk, és lereszeljük. A sajtot is lereszeljük. A petrezselymet apróra vágjuk, és az egészet vajkrémmel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt előmelegítjük. A kenyereket, kifliket megkenjük a répás krémmel. 180 fokon addig sütjük, amíg sajt elolvad és enyhén aranybarnás színt kap a „massza”.

Tipp: A nyers krém napokig eláll a hűtőben, szendvicsben pedig nemcsak melegen, de hidegen is finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!