Pácolt cigánypecsenye

A cigánypecsenyét mindenki ismeri, de mindenki másképp készíti. Az én titkom, hogy bepácolom a húst, amiben egy éjszakán keresztül érlelődik. 

Hozzávalók:

1 kg csontos karaj

1 evőkanál fűszersó

1-1,5 dl olaj

1 evőkanál mustármagos mustár

3 duci gerezd fokhagyma



A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk fél cm-es szeletekre. Az olajat összekeverjük a mustárral és a fűszersóval. A hús mindkét oldalát megkenjük. Szorosan egymásra tesszük a szeleteket és becsomagoljuk frissentartó fóliába. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük, és még melegen fokhagymát reszelünk rá. Szaftjával együtt tálaljuk. Rizzsel, burgonyával egyaránt finom.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »