A cigánypecsenyét mindenki ismeri, de mindenki másképp készíti. Az én titkom, hogy bepácolom a húst, amiben egy éjszakán keresztül érlelődik.
Hozzávalók:
1 kg csontos karaj
1 evőkanál fűszersó
1-1,5 dl olaj
1 evőkanál mustármagos mustár
3 duci gerezd fokhagyma
A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk fél cm-es szeletekre. Az olajat összekeverjük a mustárral és a fűszersóval. A hús mindkét oldalát megkenjük. Szorosan egymásra tesszük a szeleteket és becsomagoljuk frissentartó fóliába. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük, és még melegen fokhagymát reszelünk rá. Szaftjával együtt tálaljuk. Rizzsel, burgonyával egyaránt finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: