Gastroréka

Karalábéfőzelék baconnel

A karalábé rendkívül értékes zöldségnövény, B-vitaminokat, C-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is tartalmaz. Ezúttal baconnel készítettem, jól illenek hozzá a szárnyas húsok és a húsgombóc is, de önmagában, friss petrezselyemmel is nagyon finom.

Hozzávalók:

1 kg karalábé
1 szál póréhagyma
15 dkg bacon szalonna
fél dl étolaj
4 dl víz
3 dl tejföl
1 teáskanál fűszersó vagy házi vegeta
frissen őrölt bors
1 db babérlevél
1 teáskanál mustármagos mustár

(Ízlés szerint önmagával sűríthetjük, ilyenkor egy merőkanállal vegyünk ki a főzelékből, és turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítsük, majd keverjük el a főzelékben.)

A karalábét hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. Vékonyan olajozzunk ki egy magas falú serpenyőt vagy vastagfalú lábast. Süssük meg a bacont, ha elkészült, papírtörlővel bélelt edényre szedjük és tegyük félre a tálaláshoz. A póréhagymát tisztítsuk meg külső héjától, vágjuk karikára, enyhén pirítsuk meg a szalonnás, olajos alapon, majd adjuk hozzá a karalábét. Öntsük fel vízzel, annyival, amennyi ellepi. A főzővizet fűszerezzük. Amikor a karalábé megfőtt, keverjük hozzá a tejfölt, és sült baconnel tálaljuk.

Tipp: a szép, friss karalábélevelek darált hússal megtölthetők. Adott esetben érdemes őket felhasználni.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!