Fahéjas-vörösboros paradicsomleves

A közel-keleti konyhában kedvelt ízpár a fahéj és a paradicsom. Ez levesként is jó működik. Vörösborral megbolondítva még pikánsabb lesz. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

6 dl passzírozott paradicsomlé

5 dl tejszín

1,5 dl száraz vörösbor

1,5 dl víz

5 dkg leveshez való rizs

1 teáskanál fahéj vagy 1 fahéjrúd

1 mokkáskanál fűszersó, vagy tengeri só

3 teáskanál méz

Tálaláshoz:

reszelt parmezán vagy egyéb kemény sajt

A paradicsomlevet felöntjük borral és vízzel, majd tejszínnel. Fahéjjal és sóval ízesítjük, és ha már elég meleg, mézzel is. 15 perc alatt megfőzzük benne a rizst. Tálalásnál reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp: levesekhez például az olasz rizsek kiválóak.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »