Gastroréka

Fahéjas-vörösboros paradicsomleves

A közel-keleti konyhában kedvelt ízpár a fahéj és a paradicsom. Ez levesként is jó működik. Vörösborral megbolondítva még pikánsabb lesz. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

6 dl passzírozott paradicsomlé
5 dl tejszín
1,5 dl száraz vörösbor
1,5 dl víz
5 dkg leveshez való rizs
1 teáskanál fahéj vagy 1 fahéjrúd
1 mokkáskanál fűszersó, vagy tengeri só
3 teáskanál méz

Tálaláshoz:

reszelt parmezán vagy egyéb kemény sajt

A paradicsomlevet felöntjük borral és vízzel, majd tejszínnel. Fahéjjal és sóval ízesítjük, és ha már elég meleg, mézzel is. 15 perc alatt megfőzzük benne a rizst. Tálalásnál reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp: levesekhez például az olasz rizsek kiválóak.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!