A közel-keleti konyhában kedvelt ízpár a fahéj és a paradicsom. Ez levesként is jó működik. Vörösborral megbolondítva még pikánsabb lesz. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
6 dl passzírozott paradicsomlé
5 dl tejszín
1,5 dl száraz vörösbor
1,5 dl víz
5 dkg leveshez való rizs
1 teáskanál fahéj vagy 1 fahéjrúd
1 mokkáskanál fűszersó, vagy tengeri só
3 teáskanál méz
Tálaláshoz:
reszelt parmezán vagy egyéb kemény sajt
A paradicsomlevet felöntjük borral és vízzel, majd tejszínnel. Fahéjjal és sóval ízesítjük, és ha már elég meleg, mézzel is. 15 perc alatt megfőzzük benne a rizst. Tálalásnál reszelt sajttal kínáljuk.
Tipp: levesekhez például az olasz rizsek kiválóak.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: