Gastroréka

Csőben sült mediterrán zöldbab

Nálam a zöldhüvelyű zöldbab a favorit. A rakott változatot is többféleképpen szoktam készíteni. Ez mediterrán jellegű lett.

Hozzávalók:
45 dkg mirelit vagy 60 dkg friss zöldhüvelyű zöldbab
5 db közepes méretű burgonya/újburgonya
5 dl sűrített paradicsom
1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
5 db tojás
5 dkg parmezán
tengeri só, frissen őrölt bors

Friss zöldbab esetén a végeit levágjuk, megmossuk, bő sós vízben roppanósra főzzük. Mirelitnél fagyos állapotban forrásba lévő vízbe tesszük, pár perc alatt megfőzzük.
A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es karikára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Előmelegítjük a sütőt. Kivajazunk egy kisebb, de mély hőálló tálat. Elrendezünk egy sor lecsöpögtetett burgonyát, ráhelyezzük a lecsöpögtetett babot, majd ismét egy sor burgonya jön.  A paradicsomhoz hozzáreszeljük, vagy belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, fűszerkeverékkel, borssal. A zöldségeket meglocsoljuk a fűszeres paradicsomszósszal. Kicsi mélyedéseket csinálunk, a mélyedésekbe ütünk egy-egy tojást. Parmezánt reszelünk a tetejére. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, addig, amíg a tojás jó lesz, és a sajt ráolvad

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!