Avokádós mártogatós sült zöldségekkel

Az avokádó mexikói gyümölcs, telítetlen zsírsavakban, B-, C- és E-vitaminban gazdag, továbbá kálium-, foszfor- és vastartalma is jelentős. Mártogatóskrémnek nagyon ideális. Sült zöldséggel kínálva könnyen kiváltható vele az egészségtelen nasi és vendégváró falatnak is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

2 db érett avokádó

1 db zöldcitrom

10 dkg natúr sajtkrém

1 mokkáskanál római kömény

1 evőkanál friss koriander vagy petrezselyem

Só, frissen őrölt színes bors

1 kis fej vöröshagyma

fél kg sárgarépa

fél kg cukkini

A répát meghámozzuk, megmossuk, ha vastagabb, akkor hosszában félbe vágjuk. A cukkinit megmossuk, megtöröljük és 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. Sütőpapírral vagy fóliával bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon sütjük. A cukkini gyorsabban megsül, így amikor az jó, kivesszük, és ilyenkor fordítjuk meg a répákat.

Az avokádót meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldcitromot megmossuk, megtöröljük és rácsöpögtetjük az avokádóra. A hagymát összevágjuk ezt is hozzáadjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, és apróra vágott friss koriander levéllel. Hozzáadjuk a sajtkrémet és botmixerrel vagy turmixgéppel összepürésítjük.

A krémet sült zöldségekkel kínáljuk.

Tovább a blogra »