Önmagában, de köretnek is kiváló a sült kukorica. Legjobban provance-i fűszerkeverékkel szeretem, de más fűszerekkel is finom.
Hozzávalók:
6 db közepes cső kukorica
1,5 evőkanál vaj
1 kiskanál provance-i fűszerkeverék
erdélyi kősó vagy tengeri só
A kukoricákat hajuktól megtisztítjuk, levágjuk a szárukat, megmossuk, szárazra töröljük. A vajat alaposan elkeverjük a fűszerkeverékkel. A kukoricák mindkét oldalát megkenjük a fűszeres vajjal. Párosával alufóliába csomagoljuk. 180 fokon kb. 1 órát sütjük úgy, hogy félidőnél óvatosan megfordítjuk a csomagokat. Az utolsó 10 percben kicsit csökkenthetjük a hőmérsékletet. Durva szemű sóval tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: