Különleges mesterkurzusok, helyi borászok, szállásadók, vendéglátóhelyek és egyéb szolgáltatók. Badacsony március 9-én a New York Palota Róma termébe költözik.
A New York Palota Róma termében közel hatvan kiállító vár idén is benneteket, csaknem negyven borászat több mint százötven féle borát kóstolhatjátok meg. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően valóban csodákat kóstolhattok, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak. Ráadásul mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal.
„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Badacsonyi Borvidék ismét bemutatkozzon a szakmának és a nagyközönségnek egy exkluzív borkóstoló keretében, mely kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, megkóstolják a legjobb badacsonyi borokat, és emellett még a térség teljes turisztikai kínálatát is feltérképezhetik” – Váli Péter borász.
A sétakóstoló mellett igényes mesterkurzusokon is részt vehettek. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens tartja az első szemináriumot. Előadásának címe: „Badacsonyi “Hegylakók” – Fedezzük fel együtt a Badacsony Régió HegyBorainak finom különbségeit”. A második szemináriumot pedig Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja vezeti. „A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata” c. kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, badacsonyi borok és ínyenc ételek közötti harmónia világába avatja be az érdeklődőket.
Hasznos információk:
Fotók: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület