A legjobb barátnőm receptje az alábbi házi csokis bonbon. Ajándékba, ünnepre vagy összejövetelre is kiváló. Csupán csak némi önuralom kell, hogy készítés közben ne együk meg, hanem várjuk meg, amíg a hűtőben szépen megdermed.
Hozzávalók: 20 db-hoz
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
1 nagy evőkanál kakaó
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál rum vagy rumaroma
1 csomag tortadara vagy kókuszreszelék
meggybefőtt leve
Az alapanyagokat kimérjük, elkeverjük a darált kekszet a cukorral és a kakaóval, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és addig morzsolják, amíg a vaj szépen eloszlik. A meggybefőtt rummal ízesített levéből annyit tegyünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedvesítsük be a kezünket és formáljunk golyókat, majd egyenként forgassuk meg a kókuszreszelékben, vagy a tortadarában. Fóliával letakarva tegyük hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen.
Tipp: A közepébe meggyet is tehetünk.
Fotó és recept: S. Anna
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: