Gastroréka

Hercegnőfánk

Itt a farsang, jöhetnek a fánkok és a vidám ételek! Az általam herecegnőfánknak titulált étel valójában minifánk, amely külsőre és készítési módját tekintve hasonlít a hercegnőburgonyához. Utóbbi étel elnevezésére pedig az egyik magyarázat, hogy alakja a koronára emlékeztet.

Hozzávalók:

2 db tojás

1 pohár natúr joghurt

1 bögre (2,5 dl) liszt

5-6 evőkanál méz vagy 4 evőkanál kristálycukor

fél szál vaníliarúd

fél csomag sütőpor

fél kezeletlen citrom

Tálaláshoz:

lekvár

A tojásokat elkeverjük a mézzel. Ízesítjük vaníliával – a vaníliarúd belsejét kikapargatjuk-, reszelt citromhéjjal. Ezután hozzáadjuk a joghurtot. A sütőport elkeverjük a liszttel, a legvégén ezt is hozzáadjuk az egészhez, és simára keverjük.

Mély serpenyőben bőséges mennyiségű olajat melegítünk. Műanyag nyomókészülékbe vagy habzsákba belekanalazzuk a masszát, és  rózsákat készítünk. Figyelni kell arra, hogy az olaj ne legyen túl meleg. Közepes gázrózsán, takarékon sütjük a fánkokat. Gyorsan megsülnek, kanállal megfordítjuk, és papírtörlővel bélelt tányéron leitatjuk róluk az olajat.

Kis tányérkákba szedjük és lekvárral kínáljuk.

Tipp: Aki szereti, megszórhatja porcukorral is.

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!