Itt a farsang, jöhetnek a fánkok és a vidám ételek! Az általam herecegnőfánknak titulált étel valójában minifánk, amely külsőre és készítési módját tekintve hasonlít a hercegnőburgonyához. Utóbbi étel elnevezésére pedig az egyik magyarázat, hogy alakja a koronára emlékeztet.
Hozzávalók:
2 db tojás
1 pohár natúr joghurt
1 bögre (2,5 dl) liszt
5-6 evőkanál méz vagy 4 evőkanál kristálycukor
fél szál vaníliarúd
fél csomag sütőpor
fél kezeletlen citrom
Tálaláshoz:
lekvár
A tojásokat elkeverjük a mézzel. Ízesítjük vaníliával – a vaníliarúd belsejét kikapargatjuk-, reszelt citromhéjjal. Ezután hozzáadjuk a joghurtot. A sütőport elkeverjük a liszttel, a legvégén ezt is hozzáadjuk az egészhez, és simára keverjük.
Mély serpenyőben bőséges mennyiségű olajat melegítünk. Műanyag nyomókészülékbe vagy habzsákba belekanalazzuk a masszát, és rózsákat készítünk. Figyelni kell arra, hogy az olaj ne legyen túl meleg. Közepes gázrózsán, takarékon sütjük a fánkokat. Gyorsan megsülnek, kanállal megfordítjuk, és papírtörlővel bélelt tányéron leitatjuk róluk az olajat.
Kis tányérkákba szedjük és lekvárral kínáljuk.
Tipp: Aki szereti, megszórhatja porcukorral is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: