Az alábbi halkrém gyors, egyszerű, főzőtudományt nem igénylő előétel szentestére vagy reggeli karácsony napjaira. Vendégvárónak sem utolsó.
Hozzávalók 4 főre:
nettó 20 dkg konzerv tonhalfilé
1 db közepes méretű érett avokádó
2 teáskanál mézes mustár
1 evőkanál 20%-os, krémes tejföl
1 db közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj
fél citrom leve
só, fehér bors
A hagymát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, a tonhalat lecsepegtetjük. Az avokádót megmossuk, szárazra töröljük és félbevágjuk. A hagymát az aprítógépbe tesszük, elkezdjük aprítani, majd hozzáadjuk a tonhalat és belekanalazzuk az avokádó húsát. és egy fél citrom levét belecsepegtetjük. (Vigyázzunk a magokkal!)
Összedolgozzuk és jöhet hozzá a felkockázott vaj, a mustár, a só és a bors. A végeredmény akkor jó, ha az összes alapanyag egy krémmé áll össze. Tálalás előtt hűtőbe tesszük. Díszithetjük citromkarikával, kínálhatunk mellé fekete olajbogyót, pirítós kenyeret vagy grissinit.
Tipp: a mézes mustárt két teáskanál mustárral és egy mokkáskanál mézzel pótolhatjuk. Ha nincs késes aprítógépünk, akkor vágjuk apróra a hagymát és botmixerrel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha botmixerünk sincs, akkor pedig villával törjük össze az avokádót és a tonhalfilét, keverjük össze az alapanyagokat. Ebben az esetben kicsit darabos lesz a krém.
Elkészítés: 5-10 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: