Gastroréka

Zsályás só

Padlás hiányában a fűszereket két módon szoktam tartósítani: fűszerkeverékként illetve fűszervajként. A zsályás só kiváló vadhúsok, halak, sütőtökös fogások, levesek, paradicsomos, mediterrán ételek ízesítéséhez is. Gaztroajándéknak sem utolsó.

Hozzávalók:

1 marék zsálya

20 dkg minőségi tengeri só vagy kősó

A zsályákat megmossuk, megszárítjuk, letépkedjük a leveleit. A zsályaleveleket a sóval robotgépben finomra őröljük, akkor lesz jó, ha teljesen zöld lesz a só és nem maradnak benne nagyobb levéldarabok. Az intenzív illatú, nedves sót tálcára borítjuk, száraz helyen egy-két hétig szárítjuk. Ha kiszáradt -ilyenkor a színe is sötétebb lesz-, jól zárható üvegekbe töltjük. Kiváló erre a célra például a bébiételes üveg.

Fotó: Huszár Boglárka

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!