Padlás hiányában a fűszereket két módon szoktam tartósítani: fűszerkeverékként illetve fűszervajként. A zsályás só kiváló vadhúsok, halak, sütőtökös fogások, levesek, paradicsomos, mediterrán ételek ízesítéséhez is. Gaztroajándéknak sem utolsó.
Hozzávalók:
1 marék zsálya
20 dkg minőségi tengeri só vagy kősó
A zsályákat megmossuk, megszárítjuk, letépkedjük a leveleit. A zsályaleveleket a sóval robotgépben finomra őröljük, akkor lesz jó, ha teljesen zöld lesz a só és nem maradnak benne nagyobb levéldarabok. Az intenzív illatú, nedves sót tálcára borítjuk, száraz helyen egy-két hétig szárítjuk. Ha kiszáradt -ilyenkor a színe is sötétebb lesz-, jól zárható üvegekbe töltjük. Kiváló erre a célra például a bébiételes üveg.
Fotó: Huszár Boglárka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: