Gastroréka

Brokkolis-tonhalas tészta

Egyik kedvenc őszi  – pontosabban ősszel is megtermő – zöldségem a brokkoli. Vallom, hogy egy kis csavarral ünnepi étel is lehet. Az alábbi recept különlegessége, hogy a tészta és a brokkli együtt fő, így kevés edénnyel és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg száraz olasztészta: masnitészta, fusili vagy penne

60 dkg brokkoli

40 dkg – nettó súly – tonhalkonzerv

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd duci fokhagyma

2 teáskanál szárított kakukkfű

só, frissen őrölt bors

opcionálisan: citrom vagy citromos só

0,5 dl olívaolaj

parmezán vagy ízlés szerint más kemény sajt

A brokkolit megmossuk, szárát levágjuk, rózsákra szedjük. A tésztát bő, sós, lobogó vízben elkezdjük főzni és hozzáadjuk a brokkolit is. Miután a tészta és a brokkoli megpuhult, leszűrjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Magasfalú serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk rajta a hagymákat.

A tonhalat lecsöpögtetjük és enyhén megpirítjuk a hagymás alapon. Rászedjük a brokkolis tésztát, összekeverjük a hallal. Kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Ízlés szerint citrommal vagy citromos sóval is ízesíthetjük. Parmezánnal kínáljuk.

Fotó: Huszár Boglárka

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!