Egyik kedvenc őszi – pontosabban ősszel is megtermő – zöldségem a brokkoli. Vallom, hogy egy kis csavarral ünnepi étel is lehet. Az alábbi recept különlegessége, hogy a tészta és a brokkli együtt fő, így kevés edénnyel és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg száraz olasztészta: masnitészta, fusili vagy penne
60 dkg brokkoli
40 dkg – nettó súly – tonhalkonzerv
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd duci fokhagyma
2 teáskanál szárított kakukkfű
só, frissen őrölt bors
opcionálisan: citrom vagy citromos só
0,5 dl olívaolaj
parmezán vagy ízlés szerint más kemény sajt
A brokkolit megmossuk, szárát levágjuk, rózsákra szedjük. A tésztát bő, sós, lobogó vízben elkezdjük főzni és hozzáadjuk a brokkolit is. Miután a tészta és a brokkoli megpuhult, leszűrjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Magasfalú serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk rajta a hagymákat.
A tonhalat lecsöpögtetjük és enyhén megpirítjuk a hagymás alapon. Rászedjük a brokkolis tésztát, összekeverjük a hallal. Kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Ízlés szerint citrommal vagy citromos sóval is ízesíthetjük. Parmezánnal kínáljuk.
Fotó: Huszár Boglárka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: