Szív alakú almás-mandulás palacsinta

Az édesség kétségkívül a szeretet egyik kifejező eszköze. Hogyan lehet ezt még fokozni? Például szív alakú formával. Reggelire vagy uzsonnára is kinálhatjuk ezt a mézes-almás-mandulás amerikai palacsintát.

Hozzávalók 6 db-hoz:

1 bögre liszt

1 dl napraforgó olaj vagy olvasztott vaj

3 db alma

1-2 evőkanál méz

2 teáskanál fahéj

1 mokkáskanál só

olaj a sütéshez

Tálaláshoz:

pirított mandulaforgács

A felhasznált bögre űrtartalma 2,5 dl

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt almát összekeverjük a mézzel.  A lisztet összekeverjük a fahéjjal. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és összedolgozzuk a liszttel. Lazítjuk szódával és csomómentesre keverjük. A legvégén adjuk hozzá a mézes almát. A sűrű palacsintatésztát forró olajban megsütjük.

Merőkanál segítségével formázhatunk a tésztából korong alakú palacsintákat, de palacsintaforma segítségével akár szívecske alakú is lehet az édesség. Fontos, hogy a palacsinták mind a két oldala átsüljön, ezért sütés közben egyszer meg kell fordítani.

Sütés közben folyamatosan pótolni kell az olajat. A kész palacsintákat papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint csorgathatunk rá mézet, juharszirupot, megkenhetjük lekvárral vagy megszórhatjuk fahéjas illetve vaníliás porcukorral.

Fotók: Huszár Boglárka

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »