Az édesség kétségkívül a szeretet egyik kifejező eszköze. Hogyan lehet ezt még fokozni? Például szív alakú formával. Reggelire vagy uzsonnára is kinálhatjuk ezt a mézes-almás-mandulás amerikai palacsintát.
Hozzávalók 6 db-hoz:
1 bögre liszt
1 dl napraforgó olaj vagy olvasztott vaj
3 db alma
1-2 evőkanál méz
2 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál só
olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
pirított mandulaforgács
A felhasznált bögre űrtartalma 2,5 dl
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt almát összekeverjük a mézzel. A lisztet összekeverjük a fahéjjal. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és összedolgozzuk a liszttel. Lazítjuk szódával és csomómentesre keverjük. A legvégén adjuk hozzá a mézes almát. A sűrű palacsintatésztát forró olajban megsütjük.
Merőkanál segítségével formázhatunk a tésztából korong alakú palacsintákat, de palacsintaforma segítségével akár szívecske alakú is lehet az édesség. Fontos, hogy a palacsinták mind a két oldala átsüljön, ezért sütés közben egyszer meg kell fordítani.
Sütés közben folyamatosan pótolni kell az olajat. A kész palacsintákat papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint csorgathatunk rá mézet, juharszirupot, megkenhetjük lekvárral vagy megszórhatjuk fahéjas illetve vaníliás porcukorral.
Fotók: Huszár Boglárka