Gránátalmás avokádó saláta

A japán elvnek, miszerint az ételek nézzenek ki úgy, mint a festő palettán a színek ez a saláta megfelel. Egyszerűen elkészíthető, tetszőlegesen variálható, önálló fogásként és köretként is kiváló. Két dologra kell figyelni csupán: a gránátalma megfelelő puculására és arra hogy érett avokádót használjunk.

Hozzávalók 2 főre:

1 db érett avokádó

1 db gránátalma

1 közepes fej lilahagyma

1-2 evőkanál fekete szezámmag

1 db kisebb citrom leve

5-8 dkg kecskesajt vagy fetasajt

Tetszőlegesen: 

2 db tükörtojás

Önálló fogásként tükörtojással. A virágalakú formát a Tchiboban vettem.

A gránátalmát megpucoljuk. (Technikák itt és itt.) A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A sajtot kockára vágjuk. A citromot kifacsarjuk. Az avokádót megpuculjuk, felkockázzuk. A hozzávalókat egy salátástálban összekeverjük és meglocsoljuk citromlével. Tetszőlegesen tükörtojással tálaljuk.

Köretként, tojás nélkül. Ilyenkor a sajt is elhagyható.

Tippek:

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »