Gastroréka

Gránátalmás avokádó saláta

A japán elvnek, miszerint az ételek nézzenek ki úgy, mint a festő palettán a színek ez a saláta megfelel. Egyszerűen elkészíthető, tetszőlegesen variálható, önálló fogásként és köretként is kiváló. Két dologra kell figyelni csupán: a gránátalma megfelelő puculására és arra hogy érett avokádót használjunk.

Hozzávalók 2 főre:

1 db érett avokádó

1 db gránátalma

1 közepes fej lilahagyma

1-2 evőkanál fekete szezámmag

1 db kisebb citrom leve

5-8 dkg kecskesajt vagy fetasajt

Tetszőlegesen: 

2 db tükörtojás

Önálló fogásként tükörtojással. A virágalakú formát a Tchiboban vettem.

A gránátalmát megpucoljuk. (Technikák itt és itt.) A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A sajtot kockára vágjuk. A citromot kifacsarjuk. Az avokádót megpuculjuk, felkockázzuk. A hozzávalókat egy salátástálban összekeverjük és meglocsoljuk citromlével. Tetszőlegesen tükörtojással tálaljuk.

Köretként, tojás nélkül. Ilyenkor a sajt is elhagyható.

Tippek:

  • Ha az avokádó nem elég érett, akkor csomagold hagyományos újságpapírba és pár nap alatt beérik.
  • Ha nagy a gránátalma a felét uyanúgy kifacasrhatod, mint a citromot és meglocsolhatod vele a salátát.
  • Ha biocitromot veszel, akkor a héját is felhasználhatod.
  • Fekete szezámmamgot ázsia boltokban, fűszerboltokban, bio boltokban és nagyobb élelmiszerboltokban kínálnak.
  • A fetasajtot érdemes egy éjszakára vagy néhány órára tiszta vízbe beáztatni, hogy ne legyen túl sós az íze.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!