A japán elvnek, miszerint az ételek nézzenek ki úgy, mint a festő palettán a színek ez a saláta megfelel. Egyszerűen elkészíthető, tetszőlegesen variálható, önálló fogásként és köretként is kiváló. Két dologra kell figyelni csupán: a gránátalma megfelelő puculására és arra hogy érett avokádót használjunk.
Hozzávalók 2 főre:
1 db érett avokádó
1 db gránátalma
1 közepes fej lilahagyma
1-2 evőkanál fekete szezámmag
1 db kisebb citrom leve
5-8 dkg kecskesajt vagy fetasajt
Tetszőlegesen:
2 db tükörtojás
Önálló fogásként tükörtojással. A virágalakú formát a Tchiboban vettem.
A gránátalmát megpucoljuk. (Technikák itt és itt.) A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A sajtot kockára vágjuk. A citromot kifacsarjuk. Az avokádót megpuculjuk, felkockázzuk. A hozzávalókat egy salátástálban összekeverjük és meglocsoljuk citromlével. Tetszőlegesen tükörtojással tálaljuk.
Köretként, tojás nélkül. Ilyenkor a sajt is elhagyható.
Tippek:
- Ha az avokádó nem elég érett, akkor csomagold hagyományos újságpapírba és pár nap alatt beérik.
- Ha nagy a gránátalma a felét uyanúgy kifacasrhatod, mint a citromot és meglocsolhatod vele a salátát.
- Ha biocitromot veszel, akkor a héját is felhasználhatod.
- Fekete szezámmamgot ázsia boltokban, fűszerboltokban, bio boltokban és nagyobb élelmiszerboltokban kínálnak.
- A fetasajtot érdemes egy éjszakára vagy néhány órára tiszta vízbe beáztatni, hogy ne legyen túl sós az íze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: