Emlékeztek a Született feleségeknek annak a jelenetére, amikor Bree kidobta a gyári parmezánporral készített pizzákat a kukába? Helyette készített új pizzákat valódi parmezánnal. Valahogy így vagyok én is az amerikai sajtos makarónival. A dobozos nem szerintem nem jó, ellenben a házi változat finom sajtokkal azonban mindent visz.
Hozzávalók:
30 dkg makaróni tészta
5 dl tejszín
30 dkg füstölt trappista
10 dkg cheddar
10 dkg parmezán
5 dkg vaj
2 evőkanál barna rizsliszt vagy sima liszt
2 teáskanál szárított kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
tengeri só
frissen őrölt bors
5-6 db koktélparadicsom
A tésztát bő, sós, lobogó vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A sajtokat lereszeljük. A vajat felmelegítjük egy nyeles lábasban, rászórjuk a lisztet és 2 percig pirítjuk. Felöntjük tejszínnel és közben csomómentesre keverjük, legjobb eszköz ilyenkor a kézi habverő.
A besamel alaphoz hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, fűszerezzük és megvárjuk amíg a sajtok elolvadnak, közben folyamatosan kevergetjük nehogy odaégjen. (Legjobb, ha takaréklángon készítjük el a mártást.) Egy hőálló edényt kivajazunk. Beletesszük a tésztát, nyakon öntjük a sajtmártással. A paradicsomokat megmossuk, kidíszítjük vele a tésztát. 200 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tésztához bármilyen karakteres keménysajtot passzol, a lényeg, hogy minimum háromféle sajt legyen.
Fotók: Huszár Boglárka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: