Gastroréka

Sült paradicsomos mac and cheese

Emlékeztek a Született feleségeknek annak a jelenetére, amikor Bree kidobta a gyári parmezánporral készített pizzákat a kukába? Helyette készített új pizzákat valódi parmezánnal. Valahogy így vagyok én is az amerikai sajtos makarónival. A dobozos nem szerintem nem jó, ellenben a házi változat finom sajtokkal azonban mindent visz.

Hozzávalók:

30 dkg makaróni tészta

5 dl tejszín

30 dkg füstölt trappista

10 dkg cheddar

10 dkg parmezán 

5 dkg vaj

2 evőkanál barna rizsliszt vagy sima liszt

2 teáskanál szárított kakukkfű

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

tengeri só

frissen őrölt bors

5-6 db koktélparadicsom

A tésztát bő, sós, lobogó vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A sajtokat lereszeljük. A vajat felmelegítjük egy nyeles lábasban, rászórjuk a lisztet és 2 percig pirítjuk. Felöntjük tejszínnel és közben csomómentesre keverjük, legjobb eszköz ilyenkor a kézi habverő.

A besamel alaphoz hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, fűszerezzük és megvárjuk amíg a sajtok elolvadnak, közben folyamatosan kevergetjük nehogy odaégjen. (Legjobb, ha takaréklángon készítjük el a mártást.) Egy hőálló edényt kivajazunk. Beletesszük a tésztát, nyakon öntjük a sajtmártással. A paradicsomokat megmossuk, kidíszítjük vele a tésztát. 200 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tésztához bármilyen karakteres keménysajtot passzol, a lényeg, hogy minimum háromféle sajt legyen.

Fotók: Huszár Boglárka

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!