Gastroréka

Karamellás-csokis pillecukor – a legédesebb desszert Ayesha konyhájából

Soha nem gondoltam, hogy édességet keksszel lehet ellensúlyozni, pedig de! Ayesha Curry színésznő ételeit -így az általa fejlesztett s’mores-ot- elsőkézből kóstolhattuk meg Magyarországon. A Food Network vacsorája azért is különleges volt számomra, mert én is tv-műsorból tanultam meg sütni. Sőt, ahhoz a generációhoz tartozom, akik a főzős műsorokon szocializálódtak.

Anyukám nagyon jól sütött, én mégsem az ő felügyelete alatt készítettem el önállóan az első süteményemet, hanem egy tv-műsorból. Megnéztem, megjegyeztem és megsütöttem. A munkából hazajövő anyukámat azzal vártam a buszmegállóban. Nagyon meglepődött, húsz éve történt, de még mindig emlegeti. Nem csoda, ha tv-előfizetést választottam mindig szempont volt, hogy legyen a kínálatban főzős csatorna. Ezek után különösen örültem, amikor a Food Network meghívott a Capriccio lakásétterembe, hogy Trokán Anna és Magos Zoltán segítségével bemutassák új műsoruknak: az Ayesha konyhájának ételeit.

Trokán Anna és Magos Zoltán tésztát gyúrnak

Jó volt a hangulat. Középen ülök mályvaszínű felsőben, jobbomon Csak a Puffin.

Négy fogást – garnélás-citrusos avokádósaláta, fetás-spenótos kifli, pasta primavera, tejkaramellás-csokis pillecukor- kóstoltunk meg. Közben videofelvételek illetve a Food Network munkatársai által közelebb kerültünk Ayesha életéhez és filozófiájához. Egy játék keretében megosztottuk a saját főzési szokásainkat, valamint Trokán Anna gasztronómiai élményeit is megismerhettük. Megtudtuk például, hogy szívesen főz, gyerekkorában bárányt sütöttek a kertben húsvétkor, fontosak számára a szezonális és termelői alapanyagok. Ayeshahoz hasonlóan ő is eltudja képzelni, ha a kisfia nagyobb lesz, akkor vele főzőcskézik.

Ayesha kisebbik lányával

Mit kell tudni Ayesharól?

Ayesha Curry színésznő és modell, a híres NBA kosárlabdázó, Stephen Curry felesége, két kislány édesanya. Mint a legtöbbeknek, neki sem egyszerű a háztartás teendőket és a karriert összeegyeztetni. A Food Netwok tévécsatorna műsorában megosztja azon receptjeit, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Az Ayesha konyhája első évadnak epizódjait csütörtökönként 20:00-tól vetítik.

Tejkaramellás-csokis pillecukor (s’mores)

Hozzávalók:

1 és ½ bögre* félédescsokoládé-darabkák

1 és ½ bögre tejkaramella darabka

¼  bögre teljes főzőtejszín

3 bögre mini pillecukor

Graham keksz, négyzetekre törve, a felszolgáláshoz

*1 bögre = 2,5 dl

Elkészítés:

A sütőrácsot a legfelső pozícióba helyezzük, és a sütőt 235°C fokra előmelegítjük. Míg a sütő melegszik, 25 cm átmérőjű kerek öntöttvas vagy rozsdamentes acél serpenyőt helyezünk a rácsra. Óvatosan kivesszük a serpenyőt, és beleszórjuk a csokoládé és a tejkaramella darabkákat. Ennek a tetejére csorgatjuk a tejszínt, arra pedig a mini pillecukrot helyezzük egyenletes rétegben. A serpenyőt a legmagasabb állású sütőrácsra helyezzük, és 5-6 percig sütjük, amíg a pillecukor megolvad és a teteje aranyszínű lesz. Óvatosan szolgáljuk fel, mert a serpenyő nagyon forró, és Graham kekszet adunk hozzá mártogatni.

Alapinformáció:

Nehézségi fok:      könnyű

Elkészítés ideje:    15 perc

Aktív idő:             15 perc

Elegendő:             6 főre

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!