A szezonális alapanyagokat mindig előnyben részesítem. A retek mellett a friss spenót is tökéletesen illik a húsvéti asztalra, csak meg kell találni a módját. Ez a saláta maradék sonka és tojás hasznosítására is tökéletes.
Hozzávalók 4-6 főre:
12 dkg bébispenót
10 dkg szeletelt feketeerdei sonka
20 dkg mozzarella golyó
30 dkg koktélparadicsom
1 csomag retek
só, frissen őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
Opcionálisan: 2-3 db “M”-es tojás, 10 db fürjtojás
Az öntethez:
2 evőkanál termelői mustár
2 evőkanál balzsamecet
1 dl extra szűz olívaolaj
Fotó: Mag Veronika
A bébispenótot megmossuk, lecsepegtetjük, várunk egy kicsit, amíg megszárad. Ha van salátacentrifugánk, akkor használjuk azt. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, félbe vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, félbe vágjuk. A retket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk. A hozzávalókat salátástálba tesszük. A sonkaszeleteket nagyobb darabokra vágjuk, és vékonyan kiolajozott serpenyőben ropogósra sütjük. A mustárt összekeverjük a balzsamecettel és az olívaolajjal. A salátát meglocsoljuk az öntettel, összefogatjuk. Sonkachipssel díszítjük, ízlés szerint főtt vagy posírozott tojással, vagy fürjtojással tálaljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Tipp:
A salátát apróra vágott főtt sonkával is elkészíthetjük. Kiválóan alkalmas a maradék sonka, tojás hasznosítására.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: