Gastroréka

Sonkás spenótsaláta

A szezonális alapanyagokat mindig előnyben részesítem. A retek mellett a friss spenót is tökéletesen illik a húsvéti asztalra, csak meg kell találni a módját. Ez a saláta maradék sonka és tojás hasznosítására is tökéletes.

Hozzávalók 4-6 főre:

12 dkg bébispenót

10 dkg szeletelt feketeerdei sonka

20 dkg mozzarella golyó

30 dkg koktélparadicsom

1 csomag retek

só, frissen őrölt bors

1 evőkanál olívaolaj

Opcionálisan: 2-3 db “M”-es tojás, 10 db fürjtojás

Az öntethez:

2 evőkanál termelői mustár

2 evőkanál balzsamecet

1 dl extra szűz olívaolaj

Fotó: Mag Veronika

A bébispenótot megmossuk, lecsepegtetjük, várunk egy kicsit, amíg megszárad. Ha van salátacentrifugánk, akkor használjuk azt. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, félbe vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, félbe vágjuk.  A retket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk. A hozzávalókat salátástálba tesszük. A sonkaszeleteket nagyobb darabokra vágjuk, és vékonyan kiolajozott serpenyőben ropogósra sütjük. A mustárt összekeverjük a balzsamecettel és az olívaolajjal. A salátát meglocsoljuk az öntettel, összefogatjuk. Sonkachipssel díszítjük, ízlés szerint főtt vagy posírozott tojással, vagy fürjtojással tálaljuk. Sózzuk, borsozzuk.

Tipp:

A salátát apróra vágott főtt sonkával is elkészíthetjük. Kiválóan alkalmas a maradék sonka, tojás hasznosítására.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!