Gastroréka

Mustáros tojáskrém

Az egyik mániám, hogy keresem a jobbnál-jobb mustárokat, a másik, hogy ketreces tojást nem veszek soha, semmilyen körülmények között. Na, így született ez a recept: szabadtartású tyúkok tojása, termelői mustár, valódi tejföl….

Hozzávalók 4 személyre:

6 db „L”-es méretű tojás

15 dkg vaj vagy libazsír

2 evőkanál kézműves mustár

2 evőkanál krémes tejföl

1 közepes fej vöröshagyma

só, frissen őrölt bors

Fotó: Mag Veronika

A tojásokat megmossuk, megfőzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A hagymát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, a tojásokat félbevágjuk. Az összes alapanyagot aprítógépben krémesre dolgozzuk. Ha nincs aprítógépünk, akkor a tojásokat törjük össze villával, keverjük össze sóval, borssal, apróra vágott hagymával, szobahőmérsékletű vajjal vagy a libazsírral, mustárral és a tejföllel. Ebben az esetben darabosabb lesz.  A kész tojáskrémet friss kenyérrel, pirítóssal vagy kaláccsal kínáljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!