Az egyik mániám, hogy keresem a jobbnál-jobb mustárokat, a másik, hogy ketreces tojást nem veszek soha, semmilyen körülmények között. Na, így született ez a recept: szabadtartású tyúkok tojása, termelői mustár, valódi tejföl….
Hozzávalók 4 személyre:
6 db „L”-es méretű tojás
15 dkg vaj vagy libazsír
2 evőkanál kézműves mustár
2 evőkanál krémes tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
só, frissen őrölt bors
Fotó: Mag Veronika
A tojásokat megmossuk, megfőzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A hagymát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, a tojásokat félbevágjuk. Az összes alapanyagot aprítógépben krémesre dolgozzuk. Ha nincs aprítógépünk, akkor a tojásokat törjük össze villával, keverjük össze sóval, borssal, apróra vágott hagymával, szobahőmérsékletű vajjal vagy a libazsírral, mustárral és a tejföllel. Ebben az esetben darabosabb lesz. A kész tojáskrémet friss kenyérrel, pirítóssal vagy kaláccsal kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: