Gastroréka

Kókuszos-répás bonbon (lisztmentes, tojásmentes)

Sütésnélküli, egyszerű, gyors és egészséges desszert húsvétra. Lehetne a neve akár reform nyuszi bonbon is. 🙂 Amennyiben a  mézet egyéb édesítőszerre cseréljük, akkor vegán és mindenmentes édességet kapunk.

Hozzávalók 4-6 főre:

35 dkg sárgarépa

20 dkg szezámmagpor vagy őrölt mandula

5 evőkanál méz

5-8 dkg kókuszreszelék

Fotó: Mag Veronika

(Anno egy kis félreértés miatt a szendvicsek mellé került, de ez ne tévesszen meg senkit, valójában édesség. 🙂 )

A sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük, vagy aprítógépben finomra aprítjuk. A répát, a szezámagporral és a mézzel enyhén megpároljuk. A mézes-répás masszából golyókat formázunk, amit kókuszreszelékbe forgatunk. Tálalás előtt érdemes hűtőben tárolni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!