Húsvétkor népszerűek a citromos sütemények. Saját fejlesztésem a duplán citromos, mogyorós, mazsolás muffin. Annyira egyszerű, hogy kezdőknek vagy alkalmi konyhatündéreknek is ajánlom.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg finomliszt
fél zacskó sütőpor
2 db bio citrom
1 tojás
10 dkg nádcukor
15 dkg citromlekvár
1,7 dl joghurt
2 evőkanál vaj
fél rúd vanília kikapargatott belseje
5 dkg mazsola
2 evőkanál darált török mogyoró
Díszítéshez: porcukor
Fotó: Csigó Zita
A lisztben elkeverjük a sütőport. A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük, és a liszthez adjuk a citromhéjat, és a mogyorót. A mazsolát átválogatjuk, és ezt is a száraz alapanyagokhoz adjuk. Ezután következik a nedves alapanyagok összeállítása. A tojást a cukorral, és a vaníliával simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a lekvárt. Ha lekvár darabos, kanállal daraboljuk szét. Olvasszuk fel a vajat, adjuk a nedves alapanyagokhoz, valamint az egyik citrom kifacsart levét. A nedves alapanyagokat kézi habverő segítségével dolgozzuk össze a száraz alapanyagokkal. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szilikonos muffinformákat lisztezzük ki, a hagyományost béleljük ki papírral. A tésztát arányosan oszlassuk el a mélyedésekbe. 20-25 perc alatt süssük készre. A meleg muffinokat hintsük meg porcukorral.
A recept a Fahéj Magazin I/1. számában is megjelent.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: