Gastroréka

Citromos-mazsolás muffin

Húsvétkor népszerűek a citromos sütemények. Saját fejlesztésem a duplán citromos, mogyorós, mazsolás muffin. Annyira egyszerű, hogy kezdőknek vagy alkalmi konyhatündéreknek is ajánlom.

Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg finomliszt

fél zacskó sütőpor

2 db bio citrom

1 tojás

10 dkg nádcukor

15 dkg citromlekvár 

1,7 dl joghurt

2 evőkanál vaj

fél rúd vanília kikapargatott belseje

5 dkg mazsola

2 evőkanál darált török mogyoró

Díszítéshez: porcukor

Fotó: Csigó Zita

A lisztben elkeverjük a sütőport. A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük, és a liszthez adjuk a citromhéjat, és a mogyorót. A mazsolát átválogatjuk, és ezt is a száraz alapanyagokhoz adjuk. Ezután következik a nedves alapanyagok összeállítása. A tojást a cukorral, és a vaníliával simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a lekvárt. Ha lekvár darabos, kanállal daraboljuk szét. Olvasszuk fel a vajat, adjuk a nedves alapanyagokhoz, valamint az egyik citrom kifacsart levét. A nedves alapanyagokat kézi habverő segítségével dolgozzuk össze a száraz alapanyagokkal. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szilikonos muffinformákat lisztezzük ki, a hagyományost béleljük ki papírral. A tésztát arányosan oszlassuk el a mélyedésekbe. 20-25 perc alatt süssük készre. A meleg muffinokat hintsük meg porcukorral.

A recept a Fahéj Magazin I/1. számában is megjelent.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!