Gastroréka

Répás szendvicskrém

Húsvét-nyuszi, nyuszi-répa. Egészséges, vidám szendvicskrém, nemcsak húsvétra. Friss kenyérre vagy pirítósra kenhetjük, de melegszendvicsre is felhasználhatjuk.

Répás szendvicskrém

30 dkg sárgarépa

25 dkg natúr krémsajt

25 dkg natúr vajkrém

1 db citrom kifacsart leve

1 teáskanál curry

1 teáskanál őrölt római kömény

1 mokkáskanál szerecsendió

só, frissen őrölt bors

Fotó: Csigó Zita

A répát megmossuk, megpucoljuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy aprítógép segítségével apróra zúzzuk. Meglocsoljuk a citrom levével. A sajtkrémet a vajkrémmel simára keverjük. A krémben elkeverjük a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A recept a Fahéj Magazin I/1. számában is megjelent.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!