Húsvét-nyuszi, nyuszi-répa. Egészséges, vidám szendvicskrém, nemcsak húsvétra. Friss kenyérre vagy pirítósra kenhetjük, de melegszendvicsre is felhasználhatjuk.
Répás szendvicskrém
30 dkg sárgarépa
25 dkg natúr krémsajt
25 dkg natúr vajkrém
1 db citrom kifacsart leve
1 teáskanál curry
1 teáskanál őrölt római kömény
1 mokkáskanál szerecsendió
só, frissen őrölt bors
Fotó: Csigó Zita
A répát megmossuk, megpucoljuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy aprítógép segítségével apróra zúzzuk. Meglocsoljuk a citrom levével. A sajtkrémet a vajkrémmel simára keverjük. A krémben elkeverjük a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A recept a Fahéj Magazin I/1. számában is megjelent.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: