A Bazilika közelében lévő Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra a viszonylag rövid fővárosi múltja ellenére folyamatosan valami újdonsággal rukkol elő. Damniczki Balázs málnában verhetetlen, ezt fagylalt fronton már többszörösen bizonyította. Tavaly a fekete teás málnafagylaltja volt a sláger, idén pedig a málnás desszertje lesz az. Garantálom.
Damniczki Balázs nevét a székesfehérváriak jól ismerik. A minőségi alapanyagok iránt elkötelezett élelmiszermérnök, cukrász húsz éve üzemeltet cukrászdát és fagylaltozót a megyeszékhelyen. 2016-ban gondolt egy nagyot és a Hercegprímás utcában is megnyitotta cukrász manufaktúráját. A lokációnak, az elegáns, mégis laza eneteriőrnek és a különleges fagylaltoknak köszönhetően a hely már első évben sikeres lett. Azóta sincs megállás.
Az idei tavaszi kollekcióban a Damniczki fagylaltoknál ismert alapanyagok köszönnek vissza. Olyanok, mint például a szomolyai fekete cseresznye, a fekete tea vagy a málna.
A szomolyai fekete cseresznye eddig sorbetként remekelt, most már mousse formájában került a pultba. 2017-ben a Capigiani cég versenyén országos első helyen végzett Fekete teás málna fagylalt szintén desszert változatban tért vissza. Nálam ez az abszolút kedvenc, könnyű, csábító és nagyon málnás édesség. A gyümölcsös trió harmadik eleme pedig a Feketeribizli mousse, amelyet rozmaring és szecsuáni bors fűszerez.
Mit érdemes még kóstolni a Damniczkiban?
A falakat Budapest emblematikus épületeinek “grafikái” díszitik. Nagy örömömre a Mátyás-templom is megtalálható.
Jó, ha tudod:
Damniczki az Instan és a Facebookon.
Nyitva: hétfőtől-péntekig 9:00-20:00
szombaton 11:00-21:00
vasárnap: 11:00-20:00
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 17.
A desszertfotókat és a portrét Molnár Péter készítette.