Gastroréka

Egy falat Amerika a pesti körúton

Frédi és Béni, de akár a Ewing család is jól érezné magát a Vígszínházzal szemközt elhelyezkedő 1300 négyzetméteres étterembe. A kerthelyiség tágas, a hangulat laza, a konyha pedig rendkívül meleg. A szabolcsi almafával fűtött szmókerekben sülnek a finomaknál-finomabb húsok.

Amerikából jöttek

A vendéglátós Kiss fivérek a barbecue megszállottjai, annyira elszántak voltak, hogy egyenesen Texasba mentek, hogy a fortélyokat a legjobbaktól leshessék el. Hazatérve nyitották meg a Budapest Barbecue Company-t, mely rövid idő alatt a főváros elsőszámú barbecue éttermévé nőtte ki magát.

 

Így készülnek a húsok

A low & slow sütési technika a szmókerben, alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon keresztül füstölt húsok elkészítési eljárását takarja. A gyakorlatban azt jelenti, hogy a húsokat egyben speciális rubbal bekenve teszik be a szmókerbe és ott 4-16 órán keresztül sülnek 110-120 fokos egyenletes hőmérsékleten. Ez idő alatt a többnyire fűszerekből, barnacukorból és sóból álló rub a füsttel együtt kérget képez a húson, mely megvédi azt a kiszáradástól, benntartja a hús nedveit, a végeredmény pedig egy szaftos és rendkívül ízes fogás lesz.

  

 

USA marha KMS sertés

A húsok állaga, a szaft mennyisége alapjaiban tér el attól, amit itthon megszoktunk. Kóstolgatás közben megtudjuk, hogy a BBQ-titka nem más, mint a megfelelő hús és a technológia. A nedves pácban marhaszegy egyenesen az USA-ból érkezik. A vákumos csomagolás 120 napon keresztüli szavatossággal biztosítja a magas fokú húsélményt.

A Kiss fivérek hangsúlyozzák, hogy nem nagyzolásból rendelik a marhahúst a tengerentúlról, hanem azért mert Magyarországon nincs annyi, amennyire szükségük lenne. A sertéssel szerencsére már egyszerűbb volt a dolguk: a KMS, azaz Kiváló Magyar Sertés minősítéssel ellátott oldalas és lapocka kifogástalan alapja az étteremben kínált BBQ oldalasnak és a pulled porkból készült ételeknek.

 

Köretek, desszertek és különleges italok

A főételek mellé két féle köret választható. Szerintünk kihagyhatatlan a majonézes káposztasaláta, a sajtos makaróni. Külön öröm, hogy semmi sem fagyasztott vagy félkész. A desszertek közül abszolút kedvenc az omlós, pekándiós pite, amit vaníliafagylalttal kínálnak. Az alkoholmentes italoknál az uborkás-bazsalikomos limonádé viszi a pálmát, az alkoholoknál a szintén amerikai receptek alapján készült shotok.

Jó, ha tudod:

USDA: egy minősítés. Az Egyezült Államok mezőgazdasági minisztériuma által kiváló minőséggel kitüntetett, magas márványozottságú marhahús.

Nyitva: Hétfőtől-vasárnapig 11:00-0:00-ig

Cím: Budapest, Szent István krt. 13.

Ez az ajánló a Lapcom Gasztromagazin mellékletében is megjelent.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!