Sonkás csicseriborsósaláta

A bab és a lencse mellett a csicseriborsó is erősíti a szerencsehozók táborát. Néhány kedvenc alapanyagommal kombinálva szilveszteri salátát készítettem belőle. Színes, vidám, laktató. 🙂 

Hozzávalók 4 adaghoz:

nettó 40 dkg csicseriborsó konzerv

20 dkg feketeerdei sonka

30 dkg koktélparadicsom (vegyesen piros, sárga)

1 csokor újhagyma

1 dl szőlőmagolaj vagy olívaolaj

5 evőkanál fehérborecet

2-3 teáskanál provence-i fűszerkeverék

fél citrom leve

só, frissen őrölt bors

A csicseriborsót lecsöpögtetjük, a sonkát nagyobb kockákra vágjuk és egy-két evőkanál olajon ropogósra sütjük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk. Az újhagyma külső héját lehúzzuk és a hagymát karikákra vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a csicseriborsót, a hagymát, a paradicsomot az olajból, borecetből, citromléből és fűszerekből készített mártással. A salátához végül hozzáadjuk a sonkacsipszet is.

Fotók: Huszár Boglárka

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »