Gastroréka

Sonkás csicseriborsósaláta

A bab és a lencse mellett a csicseriborsó is erősíti a szerencsehozók táborát. Néhány kedvenc alapanyagommal kombinálva szilveszteri salátát készítettem belőle. Színes, vidám, laktató. 🙂 

Hozzávalók 4 adaghoz:

nettó 40 dkg csicseriborsó konzerv
20 dkg feketeerdei sonka
30 dkg koktélparadicsom (vegyesen piros, sárga)
1 csokor újhagyma
1 dl szőlőmagolaj vagy olívaolaj
5 evőkanál fehérborecet
2-3 teáskanál provence-i fűszerkeverék

fél citrom leve
só, frissen őrölt bors

A csicseriborsót lecsöpögtetjük, a sonkát nagyobb kockákra vágjuk és egy-két evőkanál olajon ropogósra sütjük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk. Az újhagyma külső héját lehúzzuk és a hagymát karikákra vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a csicseriborsót, a hagymát, a paradicsomot az olajból, borecetből, citromléből és fűszerekből készített mártással. A salátához végül hozzáadjuk a sonkacsipszet is.

Fotók: Huszár Boglárka

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!