Megfelelő hozzávalókkal az gyszerű lencsét is fel lehet dobni. Ha szilveszter, akkor lencse, ha lencse, akkor mogyoró, ha mustár, akkor méz, valahoy így indult a játék és született ez a recept.
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg lencse
10 dkg natúr sajtkrém
1 dl földimogyoróolaj
1 evőkanál mézes mustár
2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
só, frissen őrölt bors
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
fél citrom leve
A lencsét megmossuk, átválogatjuk egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára beáztatjuk. A megpucolt egész hagymákkal és a babérlevéllel megfőzzük, majd leszűrjük. Botmixer vagy késes aprítógép segítségével a sajtkrémmel, mustárral, a fűszerkeverékkel, olajjal, sóval, borssal és a citromlével krémes állagúra dolgozzuk. Pirítóssal kínáljuk.
Fotó: Huszár Boglárka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: