Gastroréka

Mézes-mustáros lencsekrém

Megfelelő hozzávalókkal az gyszerű lencsét is fel lehet dobni. Ha szilveszter, akkor lencse, ha lencse, akkor mogyoró, ha mustár, akkor méz, valahoy így indult a játék és született ez a recept.  

Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg lencse
10 dkg natúr sajtkrém
1 dl földimogyoróolaj
1 evőkanál mézes mustár
2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
só, frissen őrölt bors
1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél

fél citrom leve

A lencsét megmossuk, átválogatjuk egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára beáztatjuk. A megpucolt egész hagymákkal és a babérlevéllel megfőzzük, majd leszűrjük. Botmixer vagy késes aprítógép segítségével a sajtkrémmel, mustárral, a fűszerkeverékkel, olajjal, sóval, borssal és a citromlével krémes állagúra dolgozzuk. Pirítóssal kínáljuk.

Fotó: Huszár Boglárka

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!