A barnalencsét sokáig nem szerettem, ezért rendszerint vöröslencséből készítettem szilveszteri fogásokat. Egyik legnagyobb előnye, hogy főzés előtt nem kell áztatni, gyorsan megfő és könnyen emészthető. A szendvicsfeltétben az alapanygaok nemcsak ízben, hanem színben is harmonizálnak egymással.
Hozzávalók 4-6 személyre:
25 dkg vöröslencse
25 dkg feta sajt
2-3 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmagolaj
1 db kezeletlen héjú citrom
1 db babérlevél
1 mokkáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt római kömény
tengeri só, frissen őrölt bors
ízlés szerint enyhén erős chili
A lencsét megmossuk, leöblítjük, dupla mennyiségű vízben puhára főzzük. A lencse főzővizét babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük. A megfőtt lencsét a feta sajttal, fűszerekkel, olajjal és a citrom héjával és levével botmixerrel vagy aprítógéppel pürésítjük. Friss péksüteménnyel vagy krékerrel kínáljuk.
Tippek:
A vöröslencse előnye, hogy nem kell beáztatni, 20-25 perc alatt megfő.
A krémet gépek hiányában villával is elkészíthetjük.
Ízlés szerint lilahagymával is ízesíthetjük.
Ha a feta nagyon sós, akkor felhasználás előtt áztassuk hideg vízbe.
A szendvicskrém hűtőben 2-3 napig eláll.
Fotók: Mag Veronika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: