Gastroréka

Fetás vöröslencsekrém

A barnalencsét sokáig nem szerettem, ezért rendszerint vöröslencséből készítettem szilveszteri fogásokat. Egyik legnagyobb előnye, hogy főzés előtt nem kell áztatni, gyorsan megfő és könnyen emészthető. A szendvicsfeltétben az alapanygaok nemcsak ízben, hanem színben is harmonizálnak egymással.

Hozzávalók 4-6 személyre:

25 dkg vöröslencse

25 dkg feta sajt

2-3 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmagolaj

1 db kezeletlen héjú citrom

1 db babérlevél

1 mokkáskanál curry

1 mokkáskanál őrölt római kömény

tengeri só, frissen őrölt bors

ízlés szerint enyhén erős chili

A lencsét megmossuk, leöblítjük, dupla mennyiségű vízben puhára főzzük. A lencse főzővizét babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük. A megfőtt lencsét a feta sajttal, fűszerekkel, olajjal és a citrom héjával és levével botmixerrel vagy aprítógéppel pürésítjük. Friss péksüteménnyel vagy krékerrel kínáljuk.

Tippek:

A vöröslencse előnye, hogy nem kell beáztatni, 20-25 perc alatt megfő.

A krémet gépek hiányában villával is elkészíthetjük.

Ízlés szerint lilahagymával is ízesíthetjük.

Ha a feta nagyon sós, akkor felhasználás előtt áztassuk hideg vízbe.

A szendvicskrém hűtőben 2-3 napig eláll.

Fotók: Mag Veronika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!