Gastroréka

Gasztroréka hitvallás és referenciák

Gerlachfalvy Rékának hívnak, 2009 óta foglalkozom intenzíven gasztronómiával. Elkötelezett híve vagyok az évszakhoz kötődő és helyi alapanyagokból készülő ételeknek, vagyis a szezonális és lokális táplálkozási irányzatnak. Évek óta kutatom Dobos C. József munkásságát és az Osztrák-Magyar Monarchia konyhaművészetét.

“Kilenc éves korom óta kísérletezek a konyhában. A főzés számomra nem holmi kötelesség, hanem igazi szenvedély és önkifejezési eszköz.”


Nem vagyok húst-hússal evő típus, mégis szeretek vadhúsból ételt készíteni, ha van rá lehetőségem, van is díjnyertes vaddisznópörkölt receptem. A fűszerek között a vanília, tárkony és a csombor az örök kedvenceim. Próbálok az évszaknak megfelelően táplálkozni, az alapanyagokat biztos forrásból beszerezni. Időigényes, de járok piacra, a húst a hentesnél veszem, a kenyeret a pékségben. Hiába kínálják a Brazil barackot télen, nem veszem meg, inkább megvárom, amíg nyáron megterem a magyar barack. Hiszek abban, hogy nyáron kell cseresznyét enni, télen pedig káposztát.


Húsvéti ételeket készítek 2014-ben a megújult Hold Utcai Piacon

Az ipari leveskockát és az ételízesítőt kerülöm. Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy soha nem használtam ezeket, de már rég kiiktattam a konyhámból. 

Bort kóstolok

A magyar, francia és mediterrán konyhát előnyben részesítem. Az utazásaimat mindig úgy tervezem, hogy a gasztronómiai kiemelt része legyen, és egy finom ételért képes vagyok utazni is.

A Magyar Vendéglátok Ipartestülete gálaestjén.

Referenciák:

Többek között újságírói végzettséggel is rendelkezem. Éppen ezért, egyszerre vallom magam gasztro újságírónak és gasztrobloggernek. Az első két blogom a technikai ördögének köszönhetően elveszett. Ellenben a nagyobb portáloknál többnyire megmaradtak a cikkeim.

Dívány (2012-ben a Makifood csapatával elindítottuk az Alapkonyha rovatot):

Még a csigát is megeszik

Kezdőbarát egytálételek

Öt kedvenc konyhai kütyünk

Étel-e a saláta?

Fartő, uszály, rostélyos – marhahús egyszeregy

Karaj, tarja, dagadó – sertésügyi alapok

Alapkonyha mexikó: chilit csokival

Nagy kínai konyhakalauz

Alapkonyha: rántás, habarás, üveges hagyma

A te konyhád is koszos?

Fahéj Magazin  (2012-2013 között működő gastrodesign magazin)

2012 tavaszi lapszámba húsvéti gyerekreceptjeim jelentek meg.

2012 nyári számba gyereknapra készített receptjeim.

Gastro.hu (A Gastro.hu csapatát 2011-2018 között  erősítettem)

Lengyel-magyar barátság a konyhában

A karácsonyi vásár legnépszerűbb ízei

Gastro-Hack, avagy vagány férfiak a gasztronómia szolgálatában

Camelot – egy falat középkor a Balaton-parton

Déri Szilvi: Főzni szexi

Így főz Bernáth József

Klauzál téri Vásárcsarnok – régi piac új kivitelben

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!