Gerlachfalvy Rékának hívnak, 2009 óta foglalkozom intenzíven gasztronómiával. Elkötelezett híve vagyok az évszakhoz kötődő és helyi alapanyagokból készülő ételeknek, vagyis a szezonális és lokális táplálkozási irányzatnak. Évek óta kutatom Dobos C. József munkásságát és az Osztrák-Magyar Monarchia konyhaművészetét.
“Kilenc éves korom óta kísérletezek a konyhában. A főzés számomra nem holmi kötelesség, hanem igazi szenvedély és önkifejezési eszköz.”
Nem vagyok húst-hússal evő típus, mégis szeretek vadhúsból ételt készíteni, ha van rá lehetőségem, van is díjnyertes vaddisznópörkölt receptem. A fűszerek között a vanília, tárkony és a csombor az örök kedvenceim. Próbálok az évszaknak megfelelően táplálkozni, az alapanyagokat biztos forrásból beszerezni. Időigényes, de járok piacra, a húst a hentesnél veszem, a kenyeret a pékségben. Hiába kínálják a Brazil barackot télen, nem veszem meg, inkább megvárom, amíg nyáron megterem a magyar barack. Hiszek abban, hogy nyáron kell cseresznyét enni, télen pedig káposztát.
Húsvéti ételeket készítek 2014-ben a megújult Hold Utcai Piacon
Az ipari leveskockát és az ételízesítőt kerülöm. Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy soha nem használtam ezeket, de már rég kiiktattam a konyhámból.
Bort kóstolok
A magyar, francia és mediterrán konyhát előnyben részesítem. Az utazásaimat mindig úgy tervezem, hogy a gasztronómiai kiemelt része legyen, és egy finom ételért képes vagyok utazni is.
A Magyar Vendéglátok Ipartestülete gálaestjén.
Referenciák:
Többek között újságírói végzettséggel is rendelkezem. Éppen ezért, egyszerre vallom magam gasztro újságírónak és gasztrobloggernek. Az első két blogom a technikai ördögének köszönhetően elveszett. Ellenben a nagyobb portáloknál többnyire megmaradtak a cikkeim.
Dívány (2012-ben a Makifood csapatával elindítottuk az Alapkonyha rovatot):
Fartő, uszály, rostélyos – marhahús egyszeregy
Karaj, tarja, dagadó – sertésügyi alapok
Alapkonyha mexikó: chilit csokival
Alapkonyha: rántás, habarás, üveges hagyma
Fahéj Magazin (2012-2013 között működő gastrodesign magazin)
2012 tavaszi lapszámba húsvéti gyerekreceptjeim jelentek meg.
2012 nyári számba gyereknapra készített receptjeim.
Gastro.hu (A Gastro.hu csapatát 2011-2018 között erősítettem)
Lengyel-magyar barátság a konyhában
A karácsonyi vásár legnépszerűbb ízei
Gastro-Hack, avagy vagány férfiak a gasztronómia szolgálatában
Camelot – egy falat középkor a Balaton-parton
Klauzál téri Vásárcsarnok – régi piac új kivitelben
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: